Η εποχή απαιτεί αλήθειες….
Αλλά η αλήθεια πονάει, θίγει συμφέροντα και κατεστημένα. Τα ωραία ψεύτικα λόγια, μας παρασύρουν, μας κολακεύουν , μας παραμυθιάζουν.
Κι όμως η εποχή απαιτεί αλήθειες , απαιτεί ξεσκαρτάρισμα , απαιτεί κόντρα στο κατεστημένο και στα ψέματα που καταστρέφουν. Η γνώση της αλήθειας, όσο σκληρή και αν είναι, όσο και αν πονάει βοηθάει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων, διαφορετικά τα προβλήματα διαιωνίζονται και τα «θύματα» αυξάνουν.
Η εποχή απαιτεί αλήθειες κι αυτό φαίνεται από τις φωνές που πυκνώνουν. Αλήθειες στην πολιτική , στην οικονομία, στις σχέσεις, στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι αυτές οι φωνές πρέπει να συστρατευτούν και να μην φιμώνονται από εκβιασμούς , από φόβους, από προκαταλήψεις, από κατεστημένα που δίνουν το ελεύθερο στους ψεύτες , στους απατεώνες …να «αλωνίζουν». Αυτοί που επιζητούν το δίκαιο και το σωστό είναι πολλοί , απλά…. φοβούνται. Έχουμε φτάσει να ζούμε άναρχα , ικανοποιώντας συμφέροντα λίγων και να μην αντιδρούμε. Ζούμε σε μια κοινωνία ζούγκλας , όπου ο ισχυρότερος προσπαθεί να «κατασπαράξει» τον πιο αδύναμο.
Οι οργανωμένες κοινωνίες δεν μπορεί να λειτουργούν έτσι. Ακόμα και οι μικρές κοινωνίες. Ειδικά σε αυτές που όλοι ξέρουν και δεν μιλάνε, που ο φόβος λειτουργεί ανασταλτικά στην τιμωρία κάποιων που χρόνια λυμαίνονται περιουσίες και καταστρέφουν ανθρώπους……
Καιρός , λοιπόν, να ακουστούν αλήθειες και να λειτουργήσουν επιτέλους κάποιοι μηχανισμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έπεται συνέχεια λοιπόν………….. Και στη μικρή μας πόλη!!!!!!

Βασιλοπούλου Χριστίνα
Ταμίας της Ομοσπονδίας